Pulpe de pui cu rosii si mozzarella

de Zamfira in Pui, 21 Apr 2013 | 11075 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui (pulpe, piept de pui sau curcan)
  • 4 linguri de ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru
  • 2 rosii
  • 200 g mozzarella
  • 1/2 lingurita busuioc
  • sare, piper dupa gust
  • ornat: busuioc sau patrunjel verde tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu rosii si mozzarella:

Spalam carnea de pui sau curcan. Punem carnea la macerat (minim 12 ore) intr-un amestec de: 2 linguri de ulei, 4 catei de usturoi pisat si o lingurita de cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Ungem o tava cu 2 linguri de ulei, asezam carnea de pui si adaugam 1/2 pahar de apa (150 ml apa). Prajim carnea in cuptor 30-35 minute (carnea trebuie intorsa dupa 20 minute).

Dupa ce carnea este aproape fragezita, peste ea asezam alternativ felii de rosii si mozzarella. Taiem feliile suficient de grosute (0,5 cm). Presaram 1/2 lingurita bucuioc uscat. Punem tava in cuptor pentru inca 10 minute. Poate fi servita cu salata sau pur si simplu asa.

 

TIPS-URI

1

carnea de curcan are nevoie de un timp mai mare de prajire, in prima parte 40-45 minute

2

de preferat mozzarella proaspata (cu zer)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu rosii si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocanele de pui impanate cu sunca si usturoi