Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor

de Patricia Iordache in Pui, 10 Mai 2013 | 13178 vizualizari

 

De ceva vreme am salvat in retete favorite aceast preparat al bucatarasului Costeo si m-am gandit ca ar fi timpul sa-l incerc. Parca nu au iesit asa frumoase ca ale lui, dar la gust au foste extraordinar de aromate! Ca sa nu mai spun ca erau fragede in interior si aveau o crusta crocanta de ou si susan la exterior...te lingi pe degete, nu alta! ;) Am modificat putin cantitatile fata de reteta originala si am inlocuit rozmarinul, cu cimbru.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpe de pui (pe care le-am taiat in jumatate);
  • 200 gr susan;
  • 200 gr pesmet;
  • 4 oua (eu am avut de gasca);
  • sare;
  • piper
  • 1 l bere;
  • 5-6 catei usturoi (pisati);
  • cimbru;
  • ulei (pentru unsa tava)
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor:

Pregatim pulpele: le spalam si le taiem pe jumatate. Pisam usturoiul, adaugam peste el sare, piper, cimbru si aproximativ 700 ml bere. Amestecam cu o lingura si in acest amestec, punem pulpele. Acoperim vasul si lasam la rece pentru minim 3 ore.

Pregatim intr-un vas susanul, in alt vas pesmetul si separat, ouale batute bine cu un praf de sare.

Pregatim tava de la cuptor (sau vas yena incapator). Punem putin ulei pe toata suprafata tavii.

Dupa cele minim 3 ore, aruncam amestecul de bere, luam fiecare bucata de carne si o dam prin ou/pesmet/ou/susan. Asezam apoi in tava.

Procedam la fel cu toate bucatile de carne. Turnam in tava restul de bere ramas (aproximtiv 300 ml bere), acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit, la 170 grade, timp de aproximativ 20-30 minute. 

Dam folia de aluminiu la o parte si  lasam in continuare, la cuptor, pana ce pulpele se rumenesc frumos.

Le-am servit alaturi de piure de cartofi si cascaval ras.

 

TIPS-URI

1

Daca bucatile de carne sunt mari, se cresteaza inainte de a se pune la marinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de Pui la Cuptor in Vin Rosu (Reteta Video)