Pulpe de pui cu galuste si sos de smantana

de trifadalia in Pui, 4 Iun 2018 | 3114 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5-6 buc pulpe de pui ( ciocanele)
  • 1 ceapa
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 2 linguri de faina
  • 300-400 gr de smantana
  • sare
  • ulei
  • piper
  • Ingrediente galuste:
  • 3 oua
  • 6 linguri de faina
  • sare
  • 50 ml de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu galuste si sos de smantana:

Se rade ceapa pe razatoarea cea mare si se pune la calit in uleiul incins, se adauga boiaua de ardei dulce, apoi pulpele si se amesteca pana ce isi schimba culoarea. Se adauga apa cat sa le acopere apoi se lasa sa fiarba. Cand sunt gata, se prepara sosul astfel: Intr-o cana se pune faina, smantana se amesteca, se completeaza cu apa cat sa devina un sos ce curge. Se scot pulpele pe o farfurie, iar in sosul de la ele se adauga aceasta ingroseala, ii zic eu cu smantana. Se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se adauga din nou pulpele peste sos.

Galuste: Se bat ouale cu furcululita, se adauga treptat faina pana rezulta un aluat molcut. Se pune apa la fiert cu putina sare, cand fierbe, se rup galustele cu o lingura sau cu forma. Se lasa la fiert la foc mediu 2 sau 3 minute, acoperita cu capac intredeschis. Se scot intr-o strecuratoare, se spala scurt si se pun in oala cu uleiul incins. Se servesc impreuna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu galuste si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]