Pulpe de pui marinate în vin cu garnitură de cartofi noi și morcovi

de Satisfyyourcravings in Pui, 3 Mai 2013 | 6298 vizualizari

 

Acest preparat îmi aduce mult aminte de acasă, când mama mea îl pregătea cu mult drag pentru zile mai speciale.

 

INGREDIENTE

Pentru pulpe:

  • 4 pulpe inferioare de pui, cu piele
  • 1 1/2 lingurițe paprika
  • sare/piper
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 2 căței de usturoi, tocați

Pentru cartofi:

  • 500 grame cartofi noi cu coajă
  • 4 morcovi mici, tăiaţi longitudinal în 2
  • 2 linguriţe ierburi provencale
  • ulei de măsline
  • sare/piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui marinate în vin cu garnitură de cartofi noi și morcovi:

Pulpele de pui se acoperă cu sare, piper, paprika și usturoi, se așează într-o caserolă și se adaugă vinul. Se lasă la marinat pentru minim 4 ore. 

Cartofii și morcovii se acoperă cu sare, piper, ulei de măsline și ierburi și se așează într-o tavă. Se așează pulpele de pui printre legume, se toarnă marinata în tavă și puțină apă (50 ml). 

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 225 de grade pentru 1 1/2 ore. Se lasă la odihnit 10 minute. 

 

TIPS-URI

1

Se pot servi cu salată: eu am ales salată verde împreună cu măsline verzi cu usturoi, castravete, ulei de măsline şi oţet balsamic.

2

Este recomandat să se consume acelaşi vin pe care l-am folosit la marinere

3

Calorii porție: ~340

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui marinate în vin cu garnitură de cartofi noi și morcovi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui aromat cu cartofi aurii