Pulpa de miel cu sos picant

de Bucataras in Oaie, 20 Apr 2011 | 4600 vizualizari

 

Reteta este culeasa din cartea "Arta completa a gatitului" a lui Sylvie Girard si cred ca este numai buna de preparat de Pasti, mai ales pentru cei carora le plac sosurile picante

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel curatata de piele si grasime
  • mustar iute
  • boia
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 cuisoare
  • un cub mare de unt
  • 2 linguri de malai
  • un pahar mare de vin rosu
  • sare si piper
  • o legatura plante aromatice: patrunjel, cimbru, frunze de dafin, telina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel cu sos picant:

Se pune pulpa de miel pe masa, se unge cu mustar, apoise presara cu sare si boia. Se ruleaza si se leaga cu citeva sfori, dar nu prea strins. Se unge din nou cu mustar si se presara cu sare si piper. Se pune la rece peste noapte.

Se prepara supa din osul de la pulpa si 1,5 l apa, se da in clocot, se inlaturaspuma, apoi se adauga morcovii taiati in patru, o ceapa (cu o cuisoara nfipta in ea) si legatura de plante aromatice. Se acopera cam jumatate din suprafata vasului si se fierbe la foc mic circa 2 ore. Supa se strecoara si se mai fierbe pina cind ramin 750 ml de lichid. Carnea se prajeste in untura.

Se incalzeste cuptorul la 180 C. Cind carnea dobindeste o culoare maronie se scoate din vas si se tine la clad. Se pune in vas cea de a doua ceapa, taiata felii. Se toarna supa deasupra si se pune pe foc pina cind incepe sa fiarba. Se pune carnea inapoi in vas si se tine la cuptor o ora si 45 de minute. Se strecoara lichidul si se ingroasa cu putina faina de malai inmuiata cu 1-2 linguri de apa. Se fierbe inabusit 2 minute, apoi se adauga vinul si se mai lasa 5 minute pe foc. Se condimenteaza dupa gust. Se pune putin sos pe un platou, se taie carnea felii si se aranjeaza pe platou. 

Se serveste cu cartofi fierti, iar sosul se pune separat in sosiera.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel cu sos picant" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

DIANA B 1

06.09.2011, 14:16

Acum e timpul ei si langa un mustisor ... mmmmmmmmmmm

Kori 1

17.10.2011, 00:26

ce bunatate, pacat ca se gaseste miel doar de paste.desi...saracii miei, nu sunt destul de persecutati de Paste? dar e carnea mea preferata si asta mi-a facut o pofta de

AnyCostescu 1

07.02.2013, 12:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Coaste de miel cu cartofi si usturoi