Pui umplut cu orez si legume

de Ina in Mancaruri cu carne, 4 Feb 2012 | 17569 vizualizari

 

Delicios!

 

INGREDIENTE

  • un pui grill
  • 3/4 cana cu  orez
  • o ceapa mare
  • un morcov
  • un borcan cu ciuperci 
  • amestec mexican 
  • legume congelate ( brocoli, morcov, conopida, fasole )
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • sos de soia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu orez si legume:

  Dezosam puiulcu grija, incepand de la piept, mergand cu lama cutitului cat mai aproape de os. Raman dezosate doar pulpele inferioare ( zona ciocanelelor ) si aripile. Eu am ratat operatiunea si l-am dezosat pe spate :))) astfel ca a aratat mai ciudat :D .  Bucatile de carne curatate de pe oase  sau desprinde din zona pieptului se vor toca marunt.

  Curatam si tocam ceapa si morcovul , apoi le calim in 3-4 linguri cu ulei. Adaugam orezul spalat 2-3 ape si bine scurs, impreuna cu 2 cani de apa, bucatile de carne, ciupercile spalate  si cca doua maini bune din amestecul de legume mexicane. Fierbem la foc mic pana se absoarbe toata apa, mestecand cu grija din cand in cand. Potrivim de sare si piper. 

  Stropim puiul cu sos de soia. Amestecul de orez, carne si legume  il vom aseza cu grija in interiorul puiului dezosat , aducand marginile inspre centru ci legandu-le sau cusandu-le, pentru a evita pierderea umpluturii in timpul coacereii. Ungem puiul  cu ulei si-l presaram cu boia dulce de ardei , sare si piper. 

  Asezam intr-o tava neunsa cu ulei legume feliate ( am folosit legume congelate ), peste care am pus puiul umplut si am bagat totul in cuptorul cu halogen, legumele preparandu-se astfel in grasimea scursa din pui.  Lasam in cuptor cca 20-30 minute pe ambele parti, la 180 -200 grade. Perioada de frigere variaza in functie de cat  de gros lasam stratul de carne care adera de pielea puiului. 

 

TIPS-URI

1

Incercati sa lasati cat mai putina carne pe stratul de piele, astfel umplutura va intra in cantitate mai mare. Eu am lasat cam multa carne in zona pieptului , astfel ca stratul umplutura nu prea se vede... :"> 

2

In cuptor de aragaz nu e nevoie sa intoarcem puiul la jumatatea perioadei de coacere. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu orez si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (78)

nadea68 1

09.06.2013, 07:39

Alinutza80 1

09.06.2013, 11:06

babi5 1

10.06.2013, 14:53

arata super bine si sunt convinsa ca este si =bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ciuperci, costita si legume la tava