Pui umplut cu ficat si ciuperci la cuptor

de ela in Pui, 13 Oct 2014 | 14629 vizualizari

 

un pui fraged ca se desfacea carnea de pe oase singura...

 

INGREDIENTE

  • 1 punga pentru friptura
  • ulei (de masline am pus eu)
  • 1 pui (1,5-2 kg)
  • 1 borcan mic de ciuperci
  • 500 gr ficat pui
  • 1 ceapa
  • patrunjel cateva fire
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 3 felii paine mai veche
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pui
  • 1 lingura boia
  • 2 linguri smantana
  • putin garam masala (daca aveti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu ficat si ciuperci la cuptor:

Pregatim o marinata cu care vom unge puiul:punem intr-un bol cateva linguri de ulei cu 2 lingurite condimente de pui, boiaua, smantana, garam masala si un catel de usturoi pisat si cu aceasta ungem cu o pensula puiul atat in interior cat si in exterior si lasam sa stea cateva ore (daca avem timp).

Pregatim umplutura: Curatam ceapa si o taiem marunt si o punem la calit in putin ulei, apoi adaugam ficatul spalat, scurs bine si taiat marunt, apoi si ciupercile scurse si taiate si ele marunt, adaugam sare si piper dupa gust si lasam pe foc vreo 15-20 minute, amestecand din cand in cand.

Feliile de paine le inmuiem in putina apa apoi le stoarcem bine. Curatam vreo doi catei de usturoi si ii tocam.

Spre sfarsitul prepararii adaugam painea si usturoiul, apoi putin patrunjel tocat. Oprim focul, lasam cateva minute sa se racoreasca apoi punem ouale si amestecam bine. Lasam sa se raceasca putin apoi umplem puiul cu aceasta compozitie. Compozitia ramasa am pus-o in alta punga, in tava cu puiul, cam 20minute, apoi am scos-o si am servit-o langa pui si piure de cartofi.

Coasem puiul sau il prindem cu scobitori ca sa nu iasa umplutura, punem puiul in punga si o legam si cu o scobitoare gaurim punga langa locul in care am legat (cateva gauri). Dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 45 minute, apoi intoarcem punga incet si mai lasam vreo 20 minute, iar apoi taiem cu grija punga si mai lasam vreo 15 minute in cuptor pana se rumeneste frumos.

TIPS-URI

1

se poate prepara puiul si direct in tava, fara punga dar atunci punem ulei si apa in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu ficat si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor