Pui umplut cu ceapa si mazare

de CookieMonster in Pui, 30 Apr 2013 | 3998 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 4 cepe medii
  • 2- 3 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienihibar
  • piper macinat
  • 1 lingura de sare
  • 300 ml apa
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de zahar
  • 2 linguri de boia de ardei dulce
  • 1 lingura de boia de ardei picant
  • 2 catei de usturoi taiati felii
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu ceapa si mazare:

1.Puiul se spala bine, se usuca cu un prosop absorbant, se dezoseaza pieptul de pui (http://www.bucataras.ro/retete/pastrama-din-piept-de-pui-45527.html) cu atentie sa nu rupem foarte tare piele de pe piept si se pune la marinat 24 de ore (dafin, ienihibar, sare, piper, apa, sos soia, zahar, boia dulce si picant si usturoiul).

2. Dupa ce a stat 24 de ore la marinat puiul se umple in cavitatea lasata intre osul pieptului si piele cu ceapa calita impreuna cu mazarea timp de 10 minute.

3. Odata umplut puiul se da la cuptorul preincalzit la 150 C timp de 2 ore impreuna cu marinata. In prima jumatate de ora tava se acopera ca o folie de aluminiu. Se mai stropeste din cand in cand cu sosul din tava si in ultimile 20 de minute il ungem usor cu putin ulei de masline.

Va rezulta un pui foarte fraged, carnea se va desprinde de pe oase, iar umplutura...un deliciu!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu ceapa si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]