Pui manastiresc a la Gaby

de Bya Ralu in Pui, 10 Mai 2013 | 3956 vizualizari

 

reteta minunata a gabytzei o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/pui-manastiresc-33883.html

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui+4 aripi de pui
  • 2 cepe mari
  • 50 g unt
  • 1 cutie de ciuperci
  • 200 ml smantana danone de 18%
  • 2 oua
  • 6 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare/piper/boia dulce/curcuma si ghimbir/cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc a la Gaby:

Bucatiile de pui se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce si curcuma.

Intr-un ceaun punem untul la topit, adaugand si bucatile de pui pentru a se rumeni.

Se pune 1 cana si jumatate de apa si se lasa la fiert cu capac pe foc mic 30 minute.

Intre timp se taie ceapa julien si se pune la calit in putin unt. Dupa ce s-a rumenit, se adauga si ciupercile scurse de zeama. Adaugam putin ghimbir si lasam cateva minute la calit. Se stinge cu vinul alb si se lasa sa scada.

Ceapa si ciupercile se adauga peste pui impreuna cu usturoiul pisat si cimbru si se lasa sa fiarba impreuna circa 10 minute.

Ouale se bat bine, se amesteca cu smantana si patrunjelul tocat marunt. Se ia cratita de pe foc, se pune compozitia de smantana, se amesteca pana se omogenizeaza. Se mai lasa pe foc sa dea cateva clocote.

Se serveste cu mamaliga.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc a la Gaby" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

pe 27.04 la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc