reteta minunata a gabytzei o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/pui-manastiresc-33883.html
Bucatiile de pui se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce si curcuma.
Intr-un ceaun punem untul la topit, adaugand si bucatile de pui pentru a se rumeni.
Se pune 1 cana si jumatate de apa si se lasa la fiert cu capac pe foc mic 30 minute.
Intre timp se taie ceapa julien si se pune la calit in putin unt. Dupa ce s-a rumenit, se adauga si ciupercile scurse de zeama. Adaugam putin ghimbir si lasam cateva minute la calit. Se stinge cu vinul alb si se lasa sa scada.
Ceapa si ciupercile se adauga peste pui impreuna cu usturoiul pisat si cimbru si se lasa sa fiarba impreuna circa 10 minute.
Ouale se bat bine, se amesteca cu smantana si patrunjelul tocat marunt. Se ia cratita de pe foc, se pune compozitia de smantana, se amesteca pana se omogenizeaza. Se mai lasa pe foc sa dea cateva clocote.
Se serveste cu mamaliga.