Pui cu sos de rosii si mamaliga la gratar

de Miha in Pui, 19 Dec 2010 | 5160 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 2 pahare suc de rosii
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare si piper
  • cimbru
  • Mamaliga la gratar:
  • mamaliga
  • unt
  • telemea
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii si mamaliga la gratar:

De cand am facut reteta de Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi, atunci cand sunt in pana de idei apelez la ea. De data aceasta am facut mamaliga la gratar, dupa o idee preluata de la Silvia.

Pulpele le condimentam dupa gust cu sare si cimbru, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu cateva linguri cu ulei de masline. Turnam deasupra sosul preparat din ceapa si usturoiul tocate marunt si amestecate cu sucul de rosii. Daca mai este nevoie adaugam putina apa. Dam vasul la cuptor la foc mediu, pana scade sosul si pulpele se rumenesc.

Se face o mamaliga mai groasa. Cand este gata se adauga putin unt si telemea rasa pe razatoarea cu ochiuri mici. Se omogenizeaza, apoi se intinde in strat de cca 1 - 1.5 cm grosime pe un platou uns cu unt. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se taie patrate sau dreptunghiuri, dupa preferinta. Patratelele de mamaliga se presara cu sare mare, apoi se pun la prajit pe gratarul bine incins.

Pulpele de pui se servesc alaturi de mamaliga prajita si sosul de rosii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii si mamaliga la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui intregi + garnitura de cartofi cu rozmarin la cuptor