Pui cu mazare si menta

de Brindusa in Pui, 28 Feb 2011 | 5093 vizualizari

 

Astept primavara. Am obosit sa indur iarna, zapada, frigul, bocancii... M-am gandit ca niste mazare verde ar fi tocmai buna ca sa aduca un damf de primavara. De data asta am facut ceva mai deosebit: Am pus niste menta. Ii multumesc lui Mary pentru aceasta idee.

 

INGREDIENTE

  • 400 g piept de pui, taiat cuburi mai mari
  • 500 g mazare verde, congelata
  • 2 cepe mari, tocate
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 1 lingurita menta uscata sau 2 lingurite menta proaspata
  • 200 ml apa
  • 50 ml vin alb
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu mazare si menta:

  • Incalzeste uleiul intr-o cratita. Pune carnea si prajeste-o putin pe toate partile.
  • Adauga ceapa, Amesteca
  • Lasa 3-4 minute la foc mediu, ca sa se inmoaie ceapa.
  • Adauga mazarea congelata si amesteca putin
  • Pune sare, piper, menta uscata (daca folosesti proaspata, se pune la sfarsit) si apa. Pune capacul si fierbe la foc mic 15 minute.
  • Adauga vinul si mai fierbe 5 minute. Daca folosesti menta proaspata, pune-o acum
  • Potriveste de sare si piper.
  • Serveste mancarea calda, cu salata de castraveti in saramura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mazare si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitel elvetian