Pui cu ciuperci,mazare,porumb si sos de smantana

de Valclaudia in Pui, 7 Feb 2016 | 3619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 1 ceapa potrivita
  • 2-3 linguri ulei
  • 300 gr. ciuperci feliate si congelate
  • 200 gr. mazare congelata
  • 1/2 cana apa plata
  • 1/2 conserva porumb dulce
  • 200 gr. smantana pentru gatit
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • marar si patrunjel
  • optional, la servire fulgi de chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci,mazare,porumb si sos de smantana:

Pulpele de pui se spala sub jet de apa rece, apoi se transeaza in doua.

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Punem ceapa la calit in ulei, 2-3 minute la foc mare.

Reducem apoi focul, adaugam pulpele ciupercile congelate.

Lasam la foc potrivit cca 15 minute, apoi adaugam mazarea congelata si 1/2 cana apa plata.

Fierbem mancarea alte 10 minute, timp in care apa scade.

Asaugam boabele de porumb din conserva, scurse de apa in care au fost conservate, apoi smantana pentru gatit.

Cu focul redus mai fierbem mancarea 10 minute, apoi indepartam pielea de pe pulpe, presaram putina boia dulce pentru gust si culoare, marar si patrunjel si servim.

Cine prefera mancarea picanta isi poate presara in farfurie fulgi de chili dupa gust.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci,mazare,porumb si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu degete de pui