Profiterol cu crema de afine si inghetata

de Patty in Dulciuri, 18 Iun 2016 | 2968 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru choux-uri:

  • 150 ml apa;
  • 75 ml ulei;
  • 100 g faina;
  • 3 oua;
  • sare;

Pentru topping:

  • inghetata de ciocolata;
  • inghetata de piersici;
  • crema de afine;
  • sos de ciocolata;
  • fructe pentru decor.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu crema de afine si inghetata:

Intr-un vas se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca.Ouale se bat bine, apoi se incorporam in compozitie. Tapetam o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unui pos  formam gramajoare din aluat.. Se baga la cuptor pentru 15 minute.

Cand sunt gata, gogoselele se scot, se umplu cu crema de afine.

Se ia o cupa de inghetata si se aseaza choux-uri,cupe de inghetata de ciocolata/piersici,iar pe deasupra se decoreaza cu sos de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu crema de afine si inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chessecake cu cirese