Cornuri mofturoase

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 4 Noi 2014 | 8915 vizualizari

 

Reteta am ''furat-o'' de la Bunica deoarece i-a atras atentia sotului meu si mi-a zis aseara mirat. Uite ce a facut Bunica. :)))) Multumim de reteta .

 

INGREDIENTE

  • 850 g faina
  • 400 ml lapte caldut
  • 2o g drojdie proaspata
  • 200 g zahar
  • Un plic zahar vanilat
  • 200 g margarina.
  • Pt umplutura
  • Gem
  • Rahat
  • Un ou pt uns.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri mofturoase:

Incalzim laptele dar nu foarte fierbinte.

Intr-un vas punem faina ,zaharul si cel vanilat,margarina si drojdia dizolvata in putin lapte caldut.

Peste toate aceste ingrediente adaugati laptele si framantati pana obtineti un aluat lucios si nelipicios. Daca este lipicios mai adaugati faina.

Lasam la dospit 30 min.

Odata dospit il rupem in 4 si formam painici mici rotunde si incepem cu sucitorul sa formam foi nu chiar subtiri rotunde unde cu un cutit sau cel de pizza formam triunghiuri unde sus la baza punem umplutura si le rulam spre interior.

In tava acoperita cu hartie de copt le asezam ,le ungem cu ou si le dam la cuptor pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri mofturoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]