Praz umplut

de Panacris in Mancaruri cu carne, 24 Mar 2017 | 7574 vizualizari

 

O nouă rețetă din seria cine n-are de lucru, își face. :D Dar și rezultatul e pe măsură! ;) 

 

INGREDIENTE

  • 1,2 tije mai groase praz 
  • cca 300 g carne tocată amestec 
  • cca. ½ cană orez 
  • 2 bucăți ouă 
  • ½ bucată ceapă roșie 
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • ½ linguriță curry 
  • ½ linguriță boia de ardei 
  • cca. 500 ml bulion Panacris 
  • cca. 500 ml apă 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz umplut:

Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se distuie ( se gătește în puțin ulei și apă!) împreună cu orezul cca. 10 minute la foc mic, apoi se asezonează de sare, piper, boia și curry, apoi se adaugă la amestecul de carne tocată. Se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Prazul se curăță, partea albă se înjumătățește, apoi se scot tuburi de praz, apăsându-se cu degetul mare în interiorul prazului.

Fiecare tub de praz se umple cu amestecul din carne, apoi se așază într-o tavă termorezistentă, se acoperă cu bulion și apă, se dă la gătit, în cuptorul preîncins, cca. 50 de minute la foc mediu, acoperit.

Prazul umplut se servește fierbinte asezonat cu smântână sau sos de roșii picant ;)

 

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu carne de curcan