Prajitura turnata

de mihaelaM in Prajituri, 8 Iun 2011 | 7863 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1cana zahar
  • 1/2cana ulei
  • 1/2cana lapte(sau sifon)
  • 1lingurita amoniac
  • 2cani faina
  • SIROP
  • 1cana apa
  • 1cana zahar
  • 2linguri cacao
  • esenta rom
  • 1lingura margarina
  • Pt ornat
  • ornamente colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,iar cand compozitia se intareste adaugam zaharul putin cate putin,apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si din nou mixam.

Cand compozitia s-a omogenizat bine adaugam laptele si amoniacul ( il stingem  o lingurita de otet),mixam in continuare.

Faina o punem in ploaie si mixam bine. Cand totul este omogen punem  tava de aragaz unsa cu ulei si tapetata cu faina,apoi punem in cuptorul incins timp de 40-45 minute.

SIROPUL:punem intr-un ibric impreuna cu apa,zaharul,cacao,margarina si lasam sa fiarba timp de 10min la foc mic.Cand siropul se mai raceste adaugam esenta de rom.

Prajitura  o scoatem din cuptor si o lasam timp de 10 min  apoi taiem prajitura si punem siropul peste prajitura.Lasam sa absoarba siropul apoi putem orna, apoi asezam pe platouri.POFTA BUNA!!!

Putem orna cu nuca macinata sau nuca de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Noapte si zi"