Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale - un desert aromat si rafinat - este o alegere perfecta pentru cei care iubesc aromele intense si combinația dintre dulce, acrisor si condimentat. Aceasta reteta este ideala pentru sezonul rece, cand ghimbirul si portocala aduc o nota calda si reconfortanta. Perfecta pentru o dupa-amiaza relaxanta sau pentru a impresiona invitatii, prajitura este simplu de preparat si plina de savoare.
Cum se prepara Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat
Pregateste ingredientele: Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de prajitura cu hartie de copt.
Amesteca ingredientele uscate: Intr-un bol, combina faina, praful de copt, ghimbirul si un praf de sare.
Bate untul si zaharul: Intr-un alt bol, mixeaza untul cu zaharul brun pana obtii o crema pufoasa. Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.
Incorporeaza aromele: Adauga coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si sucul de portocala in compozitia umeda.
Integreaza ingredientele uscate: Treptat, adauga amestecul de faina si ghimbir, alternand cu migdalele macinate. Amesteca pana la omogenizare.
Toarna compozitia in tava: Niveleaza aluatul in tava pregatita si presara migdalele feliate deasupra.
Coace prajitura: Pune tava in cuptor si coace timp de 35-40 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.
Lasa la racit: Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.
Serveste alaturi de o cana de ceai sau o ciocolata calda. Recomandam si negresa cu cafea.1
Foloseste ghimbir proaspat: Aroma acestuia este mult mai intensa si proaspata decat a ghimbirului pudra.
2
Coaja de portocala: Asigura-te ca folosesti portocale bio sau bine spalate, pentru a evita gustul amar.
3
Poti adauga un topping: O glazura simpla din zahar pudra si suc de portocala poate aduce un plus de dulceata si aspect.