Tort cu portocale

de Adele in Dulciuri, 17 Ian 2015 | 5336 vizualizari

 

Daca tot este vremea portocalelor am pregatit un tort simplu si aromat.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua.
  • 100 gr de zahar.
  • 3 linguri cu ulei.
  • 1 iaurt 100 gr(eu am folosit iaurt grecesc).
  • Suc de la 2 portocale.
  • 3 linguri cu dulceata de portocale.
  • 100 gr de faina.
  • 50 gr amidon de porumb
  • 1 praf de copt.
  • Sirop:
  • Suc de portocale.(de la o portocala)
  • 3 linguri zahar.
  • 1 esenta portocala.
  • 50 ml apa.
  • Decor:
  • Ciocolata amara.
  • portocala.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu portocale:

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul la viteza maxima,treptat se adauga uleiul si se continua pentru 15 minute,pana devin spumoase.Se adauga iaurtul si dulceata se incorporeaza si faina,amidonul si praful de copt.Se adauga sucul de portocale si se amesteca de jos in sus cu un tel(spatula de silicon).Se tapeteaza o tava rotunda (diametru 24) se pune compozitia si se da la cuptor(preincalzit) la 170° pentru 25 de minute.

Intre timp se pregateste siropul:intr-o oala se pun ingredientele si se fierb pentru 10 minue.Se lasa la racit.

Blatul racit se aseaza pe un gratar se insiropeaza fara a fi taiat,se lasa cateva minute la rece dupa care se inveleste in toping de ciocolata neagra.

Se lasa la rece cateva ore.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Se poate lasa si simplu,deasupra decorat cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

ieri la 09:47

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 12.02 la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de brânză și portocale