Prajitura Teo

de iry-gabriela in Prajituri, 22 Noi 2013 | 25075 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 250 gr de zahar,
  • 3 linguri de untura,
  • 3 linguri de miere de albine
  • 2 oua,
  • 1/2 lingurita de bicarbonat stins cu otet,
  • 3 linguri de ulei,
  • 2 linguri de cacao
  • 750 gr de faina.
  • Pentru crema :
  • 2 plicuri de budinca de vanilie,
  • 4 linguri de zahar,
  • 600 ml lapte
  • 1/2 pachet margarina
  • Pentru decor
  • zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Teo:

Foile: Mierea de albine o incalzim impreuna cu untura pana face spuma. Separat batem ouale cu zaharul, dupa care adaugam mierea in combinatie cu untura. Le incorporam bine dupa care adaugam uleiul, bicarbonatul si apoi faina. Se va forma un aluat nelipicios pe care il vom imparti in trei parti egale, iar in una din ele vom adauga cele 2 linguri de cacao. Deci vor iesi 2 foi albe si una neagara. Din acest aluat se vor face 3 foi pe care le vom coace pe dosul unei tavi tapetate cu faina.  

Crema:  Se va pune la fiert 500 de ml lapte, iar separat se va amesteca praful de budinca cu cele 4 linguri de zahar si cu 100 ml lapte. Acest amestec se va adauga peste laptele fiert si se va mixa pana se va ingrosa. Se lasa crema la racit dupa care se va adauga si margarina.

Asamblarea: Pe o tava se va aseza prima foie alba dupa care se va adauga jumatate din crema, apoi se va aseza foaia de cacao, peste care se va adauga cealalata jumatate din crema, iar la final se va aseza a doua foaie alba. Se pudreaza cu zahar pudra si se va da la rece pentru 2 ore timp in care foile se vor inmuia pentru a putea fi portionata.

Usor de preparat dar mai usor de mancat!

TIPS-URI

1

Se poate decora si cu glazura de ciocolata neagra sau alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Teo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, miere si crema de lamaie