Prăjitura Tăvălită este un desert delicios și spornic. Andra Mihail ne împărtășește varianta ei cu ciocolată, un deliciu.
Pentru această Prajitură Tăvălită cu nucă de cocos - Rețeta delicioasă cu sos de ciocolată, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, făină, zahăr, cacao, ulei, smântână, unt, ciocolată.
Cum se prepara Prajitura Tăvălită cu nucă de cocos - Rețeta delicioasă cu sos de ciocolată
Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă (aproximativ 30x20 cm) cu hârtie de copt.
Separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile cu un praf de sare până devin spumă tare. Adaugă treptat zahărul și continuă să bați până când obții o bezea fermă. Amestecă gălbenușurile cu uleiul și vanilia, apoi încorporează acest amestec în bezeaua de albușuri. Cerne făina împreună cu praful de copt și încorporează-le treptat în compoziția de ouă.
Toarnă aluatul în tavă și coace timp de 25-30 de minute, la 180 grade C, până când trece testul scobitorii. Lasă blatul să se răcească complet, apoi taie-l în cuburi de aproximativ 4-5 cm.
Într-o cratiță, pune smântâna lichidă și adaugă untul și zahărul amestecat cu cacaua. Pune cratița pe foc mic și amestecă până când zahărul se dizolvă complet. Adaugă ciocolata tăiată bucățele și amestecă până se topește și sosul devine omogen. Oprește focul și lasă glazura să se răcească puțin.
Ia fiecare cub de blat și trece-l rapid prin glazura de ciocolată, având grijă să fie acoperit uniform. Tăvălește imediat cubul prin nuca de cocos, apoi lasă-l pe un grătar sau hârtie de copt să se usuce.
Prăjitura tăvălită este gata pentru a fi servită! Se păstrează bine pentru câteva zile într-un loc răcoros.
Încearcă și varianta de Tăvălită de post, la fel de bună și de pufoasă.
Îți recomandăm și rețeta de Tăvălită cu nucă sau varianta de Lamington cu merișoare și cocos.
Poftă bună!