Prajitura senzationala

de Teo in Prajituri, 28 Mar 2014 | 20917 vizualizari

 

Este o prajitura de senzatie din cauza gustului placut al caramelului,al nucilor si alunelor de padure.

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 8oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 2 linguri apa

CREMA:

  • 400g crema de ciocolata(nuttela)
  • 100g margarina
  • 100ml frisca
  • 50 ciocolata de menaj

CREMA CARAMEL:

  • 300g zahar
  • 100g margarina
  • 100ml smantana
  • 100ml lapte
  • 250g nuci prajite
  • 160 g alune de padure

Glazura:

  • 200g ciocolata
  • 100ml frisca lichida
  • 50 g margarina

Pentru crema caramel 2 foi mari de napolitana

Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura senzationala:

Mod de preparare.

Pentru blat  separam albusurile de galbenusuri ;batem albusurile  adaugand  mai intai praful de sare ,apoi zaharul in trei reprize;separat frecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza si le adaugam peste bezea,fara sa amestecam;cernem usor faina si acum amestecam totul;asezam compozitia in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt.Coacem 35-40min;dupa racire taiem blatul in doua pe orizontala.

Pentru crema caramel ardem zaharul, adaugam pe rand margarina ,smantana si laptele;dam jos de pe foc vasul si punem nucile zdrobite si alunele care sunt deja maruntite in punga.Omogenizam totul si intindem pe foaia de napolitana;peste caramel asezam a doua foaie si presam usor cu mana.

Crema de ciocolata:  punem pe baie de abur ciocolata,margarina,frisca si crema de ciocolata;dupa ce s-a racorit un pic asezam jumatate din crema peste prima foaie de blat.

Dupa ce am asezat crema pe blat  adaugam foile de napolitana cu crema intre ele si presam bine cu mana,sa faca ;;priza'' cu crema de ciocolata. Jumatatea de crema ramasa o intindem peste foaia de napolitana,apoi asezam ultima bucata de blat.Topim ingredientele pentru glazura si turnam peste blatul de deasupra pe care la fel l-am presat  cu mana.Putem adauga fulgi de ciocolata.Se poate taia peste 4-5 ore.

TIPS-URI

1

am diluat crema de ciocolata pentru ca este prea dulce:

2

asa am putut sa o intind mai usor:

3

blatul nu trebuie insiropat,a doua zi ai impresia ca ai adaugat sirop,se umezeste:

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura senzationala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Valclaudia 1

30.03.2014, 22:05

iau si eu o bucatica!

Micutza Luana 1

15.05.2014, 19:56

like like like

RuxyRux 1

15.05.2014, 19:59

Cum am ratat asa o minunatie Teo?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Minieclere cu glazura de ciocolata