Prajitura Sah

de madi_marin in Prajituri, 31 Ian 2010 | 23787 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la Miha si trebuie sa recunosc ca ea este la stadiul de performanta in ceea ce priveste simetria.....si nu numai. Am facut prajitura asta imediat dupa sarbatori cand magazinele inca nu erau asa bine aprovizionate si a trebuit sa modific reteta de crema....pentru ca ingredientele pentru reteta originala nu le-am gasit....

 

INGREDIENTE

Pentru blaturi
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 cana cu faina
  • 1 plic praf de copt
Pentru crema
  • 400 g smantana ( eu am gasit Casa Buna mai putin grasa)
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite de gelatina
  • esenta de vanilie
Pentru sirop
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita cu zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sah:

Pentru blaturi separam ouale. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Galbenusurile le frecam bine cu uleiul si praful de copt. Unim cele doua compozitii, apoi adaugam faina si impartim aluatul in doua. In junmatate din el punem cacaoa. Coacem blaturile pe rand in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt. Pentru siguranta facem testul scobitorii dupa 20-25 de minute. Se dau la racit cand sunt gata.

Pentru crema mixam foarte bine smantana cu zaharul, adaugam esenta de vanilie si gelatina hidratata in prealabil in 4 linguri cu apa. Se omogenizeaza bine si se da la frigider.

Pentru sirop se arde zaharul, se stinge cu apa , se lasa sa fiarba la foc mic pana ce s-a dizolvat de tot caramelul, apoi dam de pe foc si adaugam zeama de lamaie. Se pune la racit.

Blaturile racite se suprapun si se taie in jumatate, api jumatatile iar in jumatate si tot asa pana obtinem grosimea dorita a fasiilor. Mie mi-au iesi 8 fasii din fiecare culoare si am avut o tava de 25/ 35 cm. In final prajitura a avut latimea de 5 fasii si inaltimea de 3.

Se insiropeaza fasiile, se ung cu crema ca sa se lipeasca intre ele, apoi mai punem un strat si deasupra lor. Prajitura se da la rece si se taie a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sah" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Angelina_Elena 1

12.07.2012, 19:44

ce frumos

babi5 1

18.02.2013, 17:54

Bya Ralu 1

18.02.2013, 22:55

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac