Choux la creme - eclere

de AlinaFizesan in Prajituri, 13 Oct 2013 | 7144 vizualizari

 

Pentru ca vremea se raceste, bucataria este cel mai primitor si calduros loc din casa, si ce altceva sa facem, daca nu ceva dulce si pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf sare
  • faina - 75g
  • apa - 125 ml
  • unt topit - 50ml
  • 2 oua
  • Crema
  • 2 oua
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 4 linguri zahar
  • 50g faina
  • 200 ml lapte
  • Glazura
  • 1 tableta ciocolata Milka
  • 30 gr unt
  • 30 ml smantana pentru frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux la creme - eclere:

Aluat-Punem pe foc apa, untul, praful de sare si zaharul. Cand da in clocot, luam oala de pe foc si adaugam toata faina pana se omogenizeaza compozitia iar coca se desprinde de pe peretii cratitei. Lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam ouale pe rand. Dupa fiecare ou mixam, nu le adaugam deodata. Cu ajutorul unui pos cu sprit se toarna aluatul pe foaia de copt. Se coc la foc iute, apoi se da flacara la mic.

Crema-Batem bine cele doua oua. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si le batem in continuare. Incorporam faina si batem bine pentru a nu ramane cocoloase. Adaugam laptele si punem compozitia pe baia de aburi pana ce aceasta se ingroasa. Daca mai e nevoie de faina mai adaugati, in cazul in care nu se ingroasa. Lasati crema putin la racit.

Glazura-Pe baia de aburi adaugam ciocolata, smantana si untul. Cand acestea s-au omogenizat, luam cratita de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux la creme - eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux à la crème