Prajitura cu praf de ciocolata si bilute de branza de vaci

de reisnaor_2006 in Prajituri, 1 Feb 2016 | 6085 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 lg de faina
  • 3 lg de ciocolata macinata praf
  • 1 praf de copt
  • Pentru bilute:
  • 250 g branza de vaci
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu praf de ciocolata si bilute de branza de vaci:

      Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 5 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet.

      Se toarna in ploaie, pe rand, faina amestecata cu praful de ciocolata si se amesteca foarte, foarte usor cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare.

      Bilutele:Se amesteca branza de vaci cu zaharul si galbenusurile.Se amesteca bine dupa care se adauga nuca de cocos. Se fac bilute.

      Se aseaza compozitia in tava tapetata cu unt, din loc in loc se introduc bilutele formate si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca compozitia bilutelor vi se pare prea moale puteti adauga mai multa nuca de cocos sau 2 linguri de faina.

2

Eu am facut in forma de tort dar poate fii facuta si -n tava normala.

3

Blatul este pentru o tava cu dimensiuni de 28/36 cm.

4

Bilutele de branza pot fii facute si cu visine in interior mai ales cele din visinata,da un gust deosebit prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu praf de ciocolata si bilute de branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]