Prajitura rasturnata cu piersici si caramel

de cristina1985 in Prajituri, 28 Aug 2017 | 11404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 130 g unt
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • un praf sare
  • Caramel:
  • 200 g zahar
  • 6 piersici medii ( cam 1 kg-1.2 kg)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu piersici si caramel:

Piersicile se pun in apa fiarta, timp de 1 minut.Se scot  si se curata de coaja.

Zaharul se caramelizeaza si se toarna intr-o oala, unsa cu unt .Se taie piersicile felii si se aseaza peste caramel. Eu am avut o tava de 27 cm diametru.

Aluat: Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.Se mixeaza untul cu zaharul, zaharul vanilinat,apoi cate un ou , pe rand.Faina se amesteca cu praful de copt si sare si se pune peste compozitia de unt si oua, alternand cu laptele.

Aluatul se toarna peste piersicile din tava , se niveleaza si se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius,timp de 45 minute.Dupa ce s-a copt se lasa 5 minute .Se trece  cu un cutit pe marginea tavii,pe a o desprinde si se pune o farfurie (mai mare decat tava)deasupra ei si se rastoarna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu piersici si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de faguri moi umpluti cu crema de cacao