Ador prăjiturile răsturnate. Sunt rapide, gustoase și se pot pregăti cu orice fruct de sezon. Eu am tot timpul afine în congelator și îmi place să le adaug la prăjituri. Voi puteți folosi și alte furcte care vă plac.
Se călesc 500g de mere curățate și tăiate cubulețe în 30g unt și 30g zahăr și spoi se lasă să se răcească și se pregătește blatul din pandispan.
Se aprinde cuptorul la 180 de grade și se pregătește o tavă cu dimensiunile de 30x20 cm. Se tapetează cu hârtie de copt.
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Se bat albușurile, împreună cu sarea,până când se obține o spumă și se adaugă zahărul măcinat treptat și se mixează până când albușurile se transformă într-o bezea lucioasă și fermă.
Se adăugă gălbenușurile câte unul și se mai mixează până la încorporare.
Se dă deoparte mixerul, se ia o paletă de silicon sau o lingură de lemn și se încorporează făina, amestecând cu mișcări ușoare, de jos în sus până se omogenizează compoziția.
Se pun merele în tava tapetată cu hârtie de copt. Peste ele se așează din loc în loc afinele și se presară scorțișoara.
Se toarnă compoziția de pandispan peste fructe și se nivelează.
Se dă tava cu prăjitura în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Se lasă 5 minute la răcit în tavă după care se răstoarnă pe un fund de lemn, se desprinde hârtia de copt și se lasă să se răcească complet, apoi se feliază și se servește.