Dacă aveți poftă de o prăjitură rapidă și delicioasă, vă invit să o încercați. Puteți folosi și alte fructe care vă plac.
Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează albușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul pudră, până când se obține o bezea. Se adaugă gălbenușurile pe rând și se continuă să se mixeze. Se adaugă untul topit și răcit și laptele la temperatura camerei și se omogenizează compoziția.
Se adaugă făina cernută cu praful de copt și se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus.
Se taie banana felii și se adaugă peste aluat, apoi se adaugă nucile și afinele date prin făină și se omogenizează ușor.
Merele curățate și tăiate felii se pun în tava tapetată cu hârtie de copt și se presară scorțișoară peste ele, apoi se toarnă aluatul peste ele.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C și se introduce tava pentru 45-50 de minute, până cân terce testul cu scobitoarea.
Se scoate prăjitura din tavă și se lasă să se răcească apoi se porționează și se servește.