Prajitura Raffaello

de Meea in Dulciuri, 10 Apr 2016 | 6468 vizualizari

 

Sunt ataat de entuziasmata sa va prezint una din cele mai bune prajituri cu cocooosss

          Uuuh si pozele geniale facute prajiturii la final,sunt doar datorita minunatei Noemi Bobaila, care pune un strop de pasiune si unul de creativitate in fiecare poza facuta ! Nici nu mai trebuie ataata prezentare nici prajiturii si nici pozelor,e clar ca sunt de necomparat! Sper ca ati avut un sfarsit de weekend linistit :)

-KSSS

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente crema:
  • 400g ciocolata alba
  • 400ml frisca lichida
  • esenta de vanilie (sau migdale)
  • Ingrediente blat 1:
  • 3 oua
  • 200g zahar
  • 100ml lapte
  • 70ml ulei
  • 200g faina
  • jumatate de plic praf de copt
  • Ingrediente blat 2:
  • 4 albusuri
  • 100g cocos
  • 50g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie (sau migdale)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Raffaello:

 Intai pregatim crema,deoarece trebuie sa o lasam la congelator 2 ore. Asadar,punem pe foc mic ciocolata alba si frisca lichida,amestecand continuu pana cand ciocolata se topeste (ATENTIE SA NU FIARBA!). Adaugam esenta de vanilie si lasam ciocolata la racit putin. Dupa ce s-a racit punem ciocolata topita la congelator pentru 2 ore,timp in care pregatim blaturile.     Dupa ce ciocolata a stat la congelator 2 ore,o mixam la viteza maxima pana ne sar capacele! (bine,nu-i asa mult,doar vreo 10-12 minute,continuu).

Blatul 1: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile  cu 100g zahar pana cand zaharul aproape s-a topit. Adaugam apoi laptele si uleiul si omogenizam bine. Separat, mixam albusurile spuma tare,dupa care adaugam restul de zahar (100g) si mixam pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa.  Peste spuma de albusuri adaugam si amestecul de galbenusuri,faina si praful de copt. In tava pentru copt punem hartia de copt si blatul si lasam la cuptor aprox. 20-25 minute.

Blatul 2: Mixam albusurile spuma tare dupa care adaugam si zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam apoi cocosul,e destul 100g,eu am cam exagerat cu cocosul:)). Adaugam apoi si faina si praful de copt.   In tava pentru copt punem  hartie de copt si intindem aluatul.Dupa cum vedeti,aluatul se intinde cam greu,dar pana la urma ii dam noi de capat! Lasam blatul la cuptor aprox. 20-25 minute.

Asamblare: Punem in tava primul blat (blat 1) ,il insiropati daca vreti(eu nu l-am insiropat),apoi punem mai mult de jumatate din crema. Punem peste si al doilea blat (blat 2) ,apoi punem restul de crema si presaram muuuult cocos.  Lasam prajitura la frigider peste noapte si a doua zi, (la mine s-a mancat deja din ea si nu a stat nici macar 2 ore la figider:)) ),o savuram din plin!

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/04/prajitura-raffaello.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello