Reteta de fata are aceeasi tehnica de pregatire ca si placinta cu branza vezi: http://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-branza-66184.html
Am modificat-o si am incercat alt aluat.
Merele curatate le tocam cuburi ceva mai mari si le punem intr-o oala la foc mic acoperim cu capac pentru 10 minute, apoi scoatem capacul si mai lasam inca 15 minute, adaugam scortisoara, amestecam oprim flacara si le lasam sa raceasca complet.
Facem aluatul. Oualele le frecam cu zaharul, adaugam treptat uleiul, apoi faina cu praful
de copt si sucul de mere, zaharul vanilat si praful de sare. Obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam jumatate din cantitatea de aluat, dam la cuptor pentru 8 minute la 180 grade.
Dupa ce am scos tava din cuptor, intindem merele pe toata suprafata aluatului, presaram visinele, netezim usor ca sa intre visinele in mere si adaugam deasupra cealalta jumatate de aluat.
Dam din nou la cuptor pentru 20 minute. Scoatem din cuptor si o lasam la racit inainte de a o portiona.Optional pudram cu zahar.
Pofta buna!
1
cantitatile sunt date pentru o tava mare de aragaz