Prajitura OZN

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 27 Feb 2010 | 5166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pandispan:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri de zahar
  • - 6 linguri de faina
  • blatul maro:
  •  - 2 oua
  • - 6 linguri de zahar
  • - 4 linguri de ulei
  • - 2  linguri de cacao
  • - 1 praf de copt  
  • crema:  
  • - 1 litru de lapte
  • - 300 g zahar -
  • 1 pachet de unt -
  • sucul de la 2 portocale
  • - 2 -3 linguri de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura OZN:

pandispanul: se bat albusurile separat, se adauga zaharul, galbenusurile si faina( toate treptat), se tapeteaza o tava mare de cuptor, se toarna compozitia si se baga la cuptor la foc potrivit.

blatul maro: ouale se bat bine cu zaharul, apoi se adauga uleiul si cele 2 linguri de cacao si praful de copt stins cu otet, apoi faina cat cuprinde,aluatul rezultat nu trebuie sa fie prea tare, se tai in 2 si se intinde cat fundul tavii de la cuptor. dupa ce sunt coapte ambele blaturi se intinde crema astefel: se asaza un blat maro, crema, baltul padispan, crema si apoi baltul maro.

crema:  se pune la fiert  laptele cu zaharul, treptat se adauga faina( se bate permanent cu telul pana se ingroasa), se pune sucul de la 2 portocale, iar la sf se pune un pachet de unt ( margarina ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura OZN" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]