Prajitura Ora 12, reteta delicioasa pentru un desert cu amintiri din copilarie

de Constelatialeu in Prajituri, 20 Ian 2014 | 49166 vizualizari

 

Prajitura Ora 12, reteta delicioasa pentru un desert cu amintiri din copilarie
Habar n-am de ce ii spune asa, dar pe mine ma duce cu gandul la copilarie cand strigam cat ne tineau plamanii "ora 12 a venit omul negru n-a sosit"... si alergam ca bezmeticii care incotro... M-am inspirat de la Madi Marin...
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: oua, zahar, ulei faina, cacao, ciocolata, smantana pentru frisca

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Prajitura Ora 12, reteta delicioasa pentru un desert cu amintiri din copilarie:

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 50 g cacao Dr.Oetker
  • 10 linguri faina
  • Sirop
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 1 fiola esenta rom
  • Glazura
  • 240 g ciocolata (am avut amestecata,un mos craciun de ciocolata si niste ciocolata mai neagra)
  • 50 g unt
  • Ornat
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 50 g zahar farin
  • 2 pliculete de intaritor de frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ora 12, reteta delicioasa pentru un desert cu amintiri din copilarie:

Cum se prepara Prajitura Ora 12, reteta delicioasa pentru un desert cu amintiri din copilarie:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc,se adauga apa.Galbenusurile se freaca cu uleiul si se toarna peste albusurile batute spuma.Separat se cerne faina si cacaoa si se adauga peste compozitia de mai sus,amestecand cu miscari incete de jos in sus.Se tapeteaza cu hartie de copt o tava 25/35 cm,se toarna compozitia in ea si se da la cuptorul preincalzit cca 25 min,cand trece testul scobitorii e gata.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Siropul: Se caramelizeaza cele 200 g zahar,apoi se toarna apa peste zahar si se lasa sa fiarba pana se topeste de tot zaharul caramelizat.Se trage de pe foc si se adauga mierea si esenta.Se lasa la racit

Glazura:

Ciocolata se marunteste se pune intr-un vas pe baie de abur,se adauga si untul se se amesteca pana devine o crema omogena.Glazura o pregatim cand si blatul si siropul sunt reci

Frisca: Smantana cu zaharul si intaritorul de frisca se mixeaza bine pana se intareste,se lasa la rece pana ornam prajitura.

Asamblare:

Blatul l-am taiat pe margini ca sa obtin un dreptunghi aproape perfect si apoi l-am portionat in 20 de bucati,fiecare bucata am bagat-o in sirop sa se inmoaie bine si am asezat-o pe un platou.Am procedat la fel cu cele 20 de bucati de blat.Dupa ce le-am siropat am turnat peste fiecare in parte glazura,am dat la rece si apoi am ornat cu frisca si am ras ciocolata deasupra.

O alta reteta cu drag si dor de copilarie este Prajitura Alba ca Zapada sau Prajitura Televizor

Va recomandam si reteta Prajitura Tosca

TIPS-URI

1

daca ciocolata pentru glazura e prea amara adaugati putin zahar farin

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ora 12, reteta delicioasa pentru un desert cu amintiri din copilarie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Valentine