Prajitura "inghetata falsa"

de mirela0911 in Prajituri, 20 Feb 2011 | 34370 vizualizari

 

Greu e cu prajiturile, nu pot sa-mi vad de treaba linistita, ca amandoi copiii vin " pe mine". Baiatul vrea sa ma ajute, micuta se suie pe picioarele mele sa ajunga mai bine si sa le traga jos de pe masa. Offf....asa e cu copiii.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 lg cacao
  • 1/2 praf de copt stins cu otet
  • 4 lg faina

Pt.crema:

  • 2 plicuri budinca capsuni
  • 1/2 l lapte
  • un pachet unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "inghetata falsa":

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, se adauga cacao si praful de copt stins.

Albusurile se bat bine spuma cu un praf de sare. Se incorporeaza albusurile usor in compozitia de mai sus amestecand cu o lingura de jos in sus. Se pune si faina pe rand amestecand usor dupa fiecare lingura.

Se tapeteaza o tava cu unt si faina, se pune compozitia si se da la cuptor la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp se face crema. 100ml lapte se amesteca cu praful de budinca, restul de lapte se pune pe foc. Dupa ce a inceput sa fiarba laptele, se adauga budinca amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Untul, zaharul pudra si zaharul .vanilat se freaca bine. Dupa ce s-a racit budinca se incorporeaza cu untul amestecand bine. 

Se unge blatul cu aceasta crema, deasupra se pune un strat de frisca si se rade ciocolata. Poftiti la o feliuta!

TIPS-URI

1

In loc de budinca de capsuni, se poate pune si de zmeura, roz sa fie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "inghetata falsa"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]