Prajitura "inghetata falsa"

de mirela0911 in Prajituri, 20 Feb 2011 | 33318 vizualizari

 

Greu e cu prajiturile, nu pot sa-mi vad de treaba linistita, ca amandoi copiii vin " pe mine". Baiatul vrea sa ma ajute, micuta se suie pe picioarele mele sa ajunga mai bine si sa le traga jos de pe masa. Offf....asa e cu copiii.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 lg cacao
  • 1/2 praf de copt stins cu otet
  • 4 lg faina

Pt.crema:

  • 2 plicuri budinca capsuni
  • 1/2 l lapte
  • un pachet unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "inghetata falsa":

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, se adauga cacao si praful de copt stins.

Albusurile se bat bine spuma cu un praf de sare. Se incorporeaza albusurile usor in compozitia de mai sus amestecand cu o lingura de jos in sus. Se pune si faina pe rand amestecand usor dupa fiecare lingura.

Se tapeteaza o tava cu unt si faina, se pune compozitia si se da la cuptor la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp se face crema. 100ml lapte se amesteca cu praful de budinca, restul de lapte se pune pe foc. Dupa ce a inceput sa fiarba laptele, se adauga budinca amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Untul, zaharul pudra si zaharul .vanilat se freaca bine. Dupa ce s-a racit budinca se incorporeaza cu untul amestecand bine. 

Se unge blatul cu aceasta crema, deasupra se pune un strat de frisca si se rade ciocolata. Poftiti la o feliuta!

TIPS-URI

1

In loc de budinca de capsuni, se poate pune si de zmeura, roz sa fie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "inghetata falsa"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri-surpriza cu bezea