Prajitura in foi de napolitana

de alilianaa in Dulciuri, 26 Dec 2015 | 3118 vizualizari

 

,, Mamiii..parca ar fi tetris.."  Jocul acela cu patratele care trebuia potrivite... :)) In esenta, o prajitura extrem de simpla si foarte buna. 

 

INGREDIENTE

  • 2 foi napolitana
  • 400 g ciocolata (300 g amaruie + 100 g cu lapte..eu am folosit cu lapte si alune de padure)
  • 200 ml frisca (eu am folosit Hulala)
  • 100 g unt
  • 200 g biscuiti sfaramanti ( am folosit biscuiti cu miere)
  • esenta vanilie, rom
  • 50 g stafide, 50 g nuca taiata mai gros
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in foi de napolitana:

Mod de pregatire: 

Intr-o cratita punem frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati pe foc si lasam pana se topeste ciocolata, fara a se infierbanta foarte tare. Adaugam untul taiat cubulete. Omogenizam. Apoi adaugam biscuitii rupti cu mana sau zdrobiti la robot (cum va este mai usor), stafidele inmuiate mai inainte si nuca prajita si tocata. Lasam compozitia putin la racit si cand observam ca s-a legat bine o punem intre foile  de napolitana si netezim bine. Dam prajitura la rece si punem de-asupra o greutate pentru cca 20-30 minute, dupa care ridicam greutatea. Se portioneaza si se serveste. 

Optional se poate picura glazura de ciocolata obtinuta din putina frisca si ciocolata amaruie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti