Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti

de anca_rm in Prajituri, 23 Sep 2013 | 23685 vizualizari

 

Daca deja avem pe aici mancare , merge si un desert :)

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 200 ml lapte
  • 30 gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra tocata
  • 200 gr unt
  • 250 gr biscuit

Optional :

  • 100 g nuci sau alune macinate, tocate sau samburi intregi –dupa preferinta ;
  • 100 gr stafide puse la inmuiat in esenta de rom (o fiola )
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti:

Laptele impreuna cu zaharul si ciocolata rupta in bucati le punem la fiert impreuna si le amestecam continuu pana cand se topesc , atentie nu trebuie sa fiarba .

Le luam de pe foc si mai amestecam sa nu faca pojghita deasupra pana cand se mai racoreste putin.

Adaugam untul taiat cubulete (pentru a se topi mai repede ) , amestecam pana cand nu mai avem bucati de unt intregi.

Punem in compozitia obtinuta biscuitii macinati sau zdrobiti (eu i-am zdrobit cu mana), stafidele, nucile , alunele . (va sfatuiesc sa gustati , daca va place mai dulce mai puneti putin zahar )

Aceasta compozitie o punem peste prima foaie de napolitana , o intindem bine pana cand toata foaie este acoperita si peste ea asezam cealalata foaie de napolitana .

Acoperim cu o folie de plastic ,apasam putin foaia dar in asa fel incat sa nu iasa compozitia din mijloc , sau punem ceva greu pe ele si dam la frigider pentru cateva ore .

Scoateti din frigider si taiati prajitura dupa dorinta .

Serviti cu incredere !!! alaturi de ceasca de cafea , ceai sau capucino

Optional puteti decora cu ciocolata topita sau cu toping de fructe .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si fistic