"Nici o zi fara ciocolata"
Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si impartim compozitia in 3 vase.
In primul vas adaugam macul, amestecam, adaugam 1 ou, 100 g untura, incepem sa framantam adaugand treptat lapte, pana rezulta un aluat omogen, invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.
In al 2 lea vas adaugam nuca macinata,1 ou,100 g untura,framantam adaugand treptat lapte pana rezulta un aluat omogen, invelim in folie si dam la rece 30 min.
In al 3 lea vas adaugam cacao, 1 ou,100 g untura, framantam adaugand treptat lapte pana rezulta un aluat omogen, invelim in folie si dam la rece 30 min.
Intindem cate o bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara pe masa infainata, transferam pe dosul tavii (una cu ulei) taiem surplusul de aluat si coacem cca 10-15 min pana ce se rumeste putin
Repetam pana terminam aluatul.
Crema-intr-o cratita adaugam zaharul, laptele si punem pe foc, cand da in clocot adaugam grisul amestecat cu putin lapte.
Amestecam continuu pana ce se ingroasa, luam cratita de pe foc adaugam esenta, untul taiat buati si amestecam pana ce se dizolva.
Acoperim crema cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Ansamblare-asezam prima foaie cu mac-crema-foaia cu cacao-creama-foaia cu nuca,adaugam o greutata deasupra si dam la rece cateva ore
Intr-un vas adaugam ciocolata rupta bucati, untul, frisca, punem pe foc amestecand continuu pana ce se dizolva ciocolata.
Turnam deasupra ciocolata si dam la rece 30 min dupa care decoram dupa plac.