Prajitura Gaby

de gaby_gabytza in Prajituri, 21 Mar 2013 | 3351 vizualizari

 

e o amestecatura de la mai multe retete.asadar iam pus numele meu dar poate ma ajutati voi cu un nume:D

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri capuccino
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 1 esenta rom
  • un praf de sare
  • Crema
  • 100 ml frisca
  • 50 g crema de branza
  • 1 lingura cacao
  • sirop
  • 100 ml apa
  • 60 g zahar
  • decor
  • frisca
  • capuccino
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Gaby:

Blatul - Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu praful de sare si 3 linguri zahar. Galbenusurile le amestecam cu restul de zahar pana se formeaza o crema. Rasturam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri. Dupa adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta, lingurile de capuccino, iar la final adaugam uleiul. Rasturnam in tava tapetata cu hatie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Eu am folosit o tava 27x30. Dupa ce s-a copt lasam sa se raceasca in tava.

Siropul - Caramelizam zaharul si stingem cu apa rece.Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.Dupa lasam sa se raceasca

Crema - Mixam frisca cu crema de branza, iar la sfarsit adaugam cacaoa si mai mixam 2 minute. Dam la frigider 20 minute

Scoatem blatul si il insiropam iar dupa ce l-am insiropat il ungem cu crema si il dam la rece 30 minute.

Dupa ce s-a intarit bine crema il taiem in patratele si incepem sa decoram cu un varf de frisca pudrat cu capuccino deasupra fiecare patratel.

Pofta buna!!!!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Gaby" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni