Prajitura din foi umplute cu frisca

de Brindusa in Prajituri, 11 Ian 2012 | 16342 vizualizari

 

Aceasta prajitura e facuta din foi cu miere, coapte pe fundul tavii. Pana aici nimic special. In general aceste foi sunt umplute fie cu crema de lamaie, fie cu crema cu gris. Reteta ce v-o prezint astazi are o crema mult mai fina si mult mai usor de facut. Am mancat-o prima oara acum vreo 20 de ani (facuta de soacra mea) si de atunci fac prajiturica asta ori de cate ori imi doresc un dulce special si rapid.

Iti multumesc, Mari pentru reteta :)

 

INGREDIENTE

  • pentru 3 foi facute pe fundul unei tavi de aproximativ 30 cm x 45 cm:
  • 1 ou
  • 40 g unt
  • 140 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 4 linguri lapte
  • Coja de la o lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 500 g faina
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca
  • 200 g nuci (sau alune de padure) taiate marunt , nu tocate
  • 200 g stafide
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din foi umplute cu frisca:

Incalzeste cuptorul la 180 C

Primele 5 ingrediente se pun intr-o craticioara si se fierb la baia de aburi 5 minute. 

Se ia craticioara de pe foc si se pun bicarbonatul si coaja de la lamaie. Amesteca bine.Se adauga faina si, asa calda, se incorporeaza bine.  

Imparte coca in 3 parti. Doua parti pastreaza-le la cald. Pe cea de-a treia intinde-o in foaie subtire, de dimensiunile tavii.

Unge fundul tavii cu unt si presara-l cu faina. Pune foaia pe fundul tavii si coace-o 3-4 minute, sau pana se aureste putin.

Cu grija pune foaia coapta pe un gratar si intinde-o pe cea de a doua pe fundul tavii. Coace-o si pe aceasta. In acelasi mod coace si a treia foaie. Lasa foile la racit.

Pe un platou pune o foaie si intinde pe ea 1/2 din frisca. Presara 1/2 din nuci si stafide. Deasupra pune a doua foaie. Peste ea intinde restul de frisca si presara restul de nuci si stafide. Deasupra pune a treia foaie.

Deasupra prajiturii pune o tava si o greutate. Lasa asa pana a doua zi, cand o poti taia. Se serveste presarata cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din foi umplute cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură din foi cu miere şi nucă