Prajitura din albusuri cu nuca

de ionela2682 in Prajituri, 8 Ian 2012 | 18446 vizualizari

 

Pentru ca s-au adunat in congelator multe albusuri am zis sa pun in aplicare aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana albusuri
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 /2 cana nuci tocate fin
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt si 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema
  • 100 ml smantana grasa
  • 50 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu nuca:

Peste albusurile batute spuma tare cu putina sare adaugam zaharul , zaharul vanilat si esenta de vanilie ,mixam pana se transforma intr-o bezea fina

-incorporam uleiul,praful de copt si bicarbonatul de sodiu stinse cu zeama de lamaie in aluatul de mai sus ,dar si  faina sinucile fin tocate (eu le am bagat cateva secunde la robot )

-omogenizam bine ,turnam aluatul in tava cu hartie de copt

-coacem pana se rumeneste frumos

-lasam sa se raceasca

-in smantana usor incalzita se topeste ciocolata dupa care se mixeaza bine

-se intinde uniform peste blatul racit complet ,deasupra pudram cu cacao.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

clau 1

30.01.2013, 14:49

Mai exzact cite albusuri

ionela2682 1

30.01.2013, 15:09

Depinde de marimea lor,.Eu nu le/am numarat pentru ca le aveam congelate deja!

simonamaria 1

31.01.2013, 15:11

ce fel se smantana ati folosit?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta