Prajitura la pahar

de gaby_gabytza in Prajituri, 23 Mar 2013 | 5212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 esenta rom
  • un praf sare
  • 1/2 praf de copt
  • sirop
  • compot visine
  • crema
  • 200 ml frisca
  • 1 plic nesscafe
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura capuccino
  • decor
  • dulceata de mure
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura la pahar:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pana devine o crema. Adaugam albusurile amestecate cu esenta si cacaoa, faina si praful de copt. Le mixam inca 3 minute impreuna si rasturnam intr-o tava lata (eu am folosit tava de la aragaz) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Dupa lasam sa se raceasca

Topim lingura de unt si il adaugam peste plicul de nescafe dizolvat in lingurile de lapte. Omogenizam si adaugam peste frisca mixata cu lingura de capuccino.

Dupa ce s-a racit blatul il insiropam cu o lingura usor pe toata suprafata. Lasam cateva minute sa traga siropul si incepem sa taiem cerculete din blat cu ajutorul unui pahar.

Incepem sa asezam in pahare-un rand blat-crema-blat-crema si la sfarsit adaugam putina dulceata de mure.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura la pahar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
prajitura la microunde