Prajitura desteapta

de ralu_ca in Prajituri, 29 Oct 2013 | 60617 vizualizari

 

O prajitura care te cucereste...

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 1 l lapte
  • 9 linguri faina
  • 1 praf sare
  • 2 fiole esenta vanilie
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Dupa ce am separat ouale, am spumat galbenusurile impreuna cu zaharul, am adaugat untul topit, dar racit, esenta, faina si am omogenizat bine. Apoi am turnat laptele rece pana ce am obtinut un aluat omogen. Am batut spuma albusurile si le-am adaugat in compozitie, praful de sare, amestecand usor. Compozitia este destul de lichida. Intr-o tava am pus hartie de copt si am turnat compozitia (moale) si am introdus la cuptorul preincalzit si am lasat la foc moderat 1 ora, pana se rumeneste. Dupa ce s-a copt am stins focul si am lasat in cuptor sa se raceasca. Am portionat si am pudrat cu zahar pudra vanilat.

A iesit...o nebunie!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

30.10.2013, 16:18

diana_k 1

31.10.2013, 08:25

mmmonica 1

13.08.2015, 17:11

buna ziua, am facut si eu prajitura asta ieri, insa se simte numai gust de ou, am impresia ca mananc omleta, am respectat reteta intocmai, voi ce credeti? multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in trei straturi sau "desteapta"