Prajitura desteapta

de Constelatialeu in Prajituri, 21 Ian 2013 | 82384 vizualizari

 

Recunosc ca am fost suspicioasa cand m-am apucat sa o fac,chiar am zis ca asta doar face pe desteapta si ma pune pe mine sa prapadesc ingredientele.Dar m-am inselat,chiar e desteapta.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 125 g margarina rama
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 1/2 l lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Margarina cu zaharul se topesc pe baie de abur si se lasa la rece. Galbenusurile se freaca cu zaharul vanilat, albusurile se bat spuma tare. Se adauga in galbenusuri margarina (inca calduta), apoi faina, laptele rece si albusurile batute spuma. Se amesteca incet pana devine o compozitie omogena. Se unge o tava mijlocie (daca tava-i mare se dubleaza cantitatile) in care se toarna compozitia. Se da la cuptor cu focul foarte mic, se pune tava pe treapta cea mai de sus a cuptorului si se lasa la cuptor o ora, nu se deschide cuptorul.

Se pudreaza cu zahar cat este calda si se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

Cris2711 1

05.07.2013, 20:53

da la desteapta asta cum ne nu m-am uitat la timpul ei?)

butoiaurora76 1

19.07.2013, 12:33

Foarte buna!

reisnaor_2006 1

07.08.2014, 01:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Desteapta"