Prajitura delicioasa

de magieinfarfurie in Prajituri, 20 Dec 2012 | 8912 vizualizari

 

Combinatia dintre blatul foarte fin si usor, crema de vanilie untoasa, bezeaua pufoasa, glazura amaruie… este dementiala! Aceasta prajitura delicioasa poate fi portionata in forma de romburi mici, ideale pentru ocazii speciale cu multi invitati in care nu se pot servi deserturile cu lingurita.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • - 6 oua mari sau 8 oua mici;
  • - 150 g zahar;
  • - 100 g faina;
  • - 2 linguri suc de lamaie sau otet;
  • - 1 lingura cacao;
  • - 1 plic praf de copt.
  • Creme:
  • - 4 oua mari sau 5 oua mici;
  • - 4 plicuri zahar pudra vanilat;
  • - 300 g unt;
  • - 200 ml lapte;
  • - 1 lingura faina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron se bat galbenusurile cu zaharul pana cand acesta nu se mai simte. Apoi se adauga sucul de lamaie, cacao, faina si praful de copt.

Albusurile se bat pana devin o spuma. Se adauga compozitia cu galbenusuri si se omogenizeaza.

Se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-30 minute pana trece testul scobitorii.

Se lasa la racit si ne ocupam de...

Creme:

1. Se folosesc doar galbenusurile. Faina se dizolva in putin lapte. Restul de lapte se pune la incalzit, apoi toarna faina dizolvata si se amesteca pana se ingroasa.

Pe baie de abur se amesteca galbenusurile cu 1 pachet de zahar pudra vanilat. Apoi se toarna si crema cu faina si se omogenizeaza.Se amesteca cu un tel pana cand crema se ingroasa. Apoi se lasa la racit.

Intr-un vas se bat spuma untul si 2 pachete de zahar pudra vanilat.

Cand compozitia cu galbenusuri s-a racit, se incorporeaza spuma de unt. Si gata prima crema!

2. Tot pe baie de abur bat albusurile cu 1 plic de zahar pudra vanilat pana devine o bezea omogena. Gata si a doua crema!

Asamblarea prajiturii:

Blatul se taie in doua pe lung. Pe un platou se aseaza prima parte de blat, apoi un strat de crema, iar blat, crema si bezeaua. Deasupra se poate pune glazura de ciocolata, sau ciocolata rasa. Este bine sa fie scoasa din frigider cu 10 minute mai devreme inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac, nuca de cocos si biscuiti