Prajitura cu visine by Timea

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Ian 2014 | 3711 vizualizari

 

A zis leutul sa-i fac si lui ceva dulce, ca tot e in vacanta scurta... Cum am visine la congelator, am zis sa fac ceva repede si bun. M-am inspirat din "ograda" Timeei...

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g margarina rama sau unt (n-am avut unt)
  • 7 linguri zahar
  • 275 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite cacao
  • 2 linguri lapte
  • 300 g visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine by Timea:

Mai intai scoate margarina (untul) din frigider, ca sa fie moale cand o lucram. Ouale cu zaharul si sarea le omogenizam bine, apoi adaugam margarina (untul) moale si mixam pana devine o crema spumoasa. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste amestecul de mai sus, omogenizam bine. Luam 3 linguri pline din aluat si amestecam cu 2 lingurite de cacao si 2 linguri de lapte. Ungem o forma cu inel detasabil diametrul 26 cm, tapetam cu faina si asezam visinele, apoi compozitia alba si cea maro si cu un bat de frigaruie amestecam dar nu pana jos. Dam forma la cuptorul preincalzit  la 175 grade cca 30-35 minute, cand trece testul scobitorii este gata. Se lasa la racit si apoi rasturnam prajitura pe un platou, se poate pudra cu zahar.

TIPS-URI

1

toate ingredientele sa fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine by Timea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile Dunarii" (reteta nr. 200 ! )