Prajitura cu prune, nuca si scortisoara

de Patricia Iordache in Prajituri, 22 Iul 2013 | 4995 vizualizari

 

Am pornit de la o reteta si am ajuns sa "inventez" una. Sincer va spun ca am avut emotii, nu stiam ce va iesi insa...cand am vazut ca miroase bine si arata ok, m-am linistit. Cand am si gustat din ea...mi-am spus: E chiar super! :)) Si se prepara atat de simplu...Iata despre ce este vorba:

 

INGREDIENTE

  • 550 gr. faina alba;
  • 4 oua;
  • 240 ml. ulei;
  • 250 ml. lapte;
  • 600 gr. prune (fara samburi);
  • 500 gr. zahar + 1 lingura cu zahar pentru pus deasupra;
  • 50 gr. nuca taiata bucatele (cat sa faca crontz-crontz);
  • un praf de sare;
  • 1 lingurita rasa cu scotisoara;
  • 1 lingura rasa cu bicarbonat (stins cu putin otet)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune, nuca si scortisoara:

Spalam prunele si le curatam de codite si frunze. Le rupem pe jumatate si le scoatem samburii.

Le asezam intr-un acstron si le presaram cu scortisoara. Miscam putin vasul astfel incat sa se imprastie peste toate prunele.

Intr-un castron, punem ouale si praful de sare. Amestecam bine folosind un tel, adaugam uleiul in fir subtire amestecand continuu. Adaugam zaharul si continuam sa omogenizam pana se "sparg"o parte din cristale.

Turnam laptele, bicarbonatul stins cu otet, amestecam si incepem sa adaugam putin cate putin, faina cernuta.

Amestecam bine pana se incorporeaza toata faina.

Tapetam  o tava (a mea 30x37 cm) cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta.

Punem deasupra, jumatatile de prune (cu miezul in sus) una langa alta. 

Presaram peste tot bucatelele de nuca tocata.

Adaugam lingura de zahar tos imprastiind toata cantitatea, uniform, pe toata suprafata prajiturii.

Bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si o lasam 40 minute fara sa deschidem cuptorul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune, nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]