Briosele sunt delicioase dar cand vin la pachet cu un mot dulce - cremos, sunt si mai aratoase si mai gustoase :)
Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul pana devine o crema pufoasa.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, putina sare si se amesteca bine cu o lingura de lemn.
La final se adauga coaja rasa de portocala.
Se pregateste tava de briose in care se aseaza hartia speciala si se pune cate 2 linguri din aluat in fiecare forma.
Se coace la foc mediu timp de 20-25 min.
Intre timp se pregateste crema de mure, eu am avut fructele congelate si le-am scos cu doua ore inainte. Tot atunci se pune si zaharul peste ele pentru a-si lasa siropul.
Se dau murele prin blender apoi prin strecuratoare pentru a separa semintele de sirop.
Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu siropul.
Se scot briosele din cuptor si se lasa 15 min. la racit apoi se orneaza cu crema si bomboane.
1
Pentru aroma brioselor se poate folosi si coaja rasa de lamaie sau esente.
2
Se pot obtine briose dragalase si gustoase daca sunt decorate cu pasta de zahar.