Prajitura cu pere

de _Alina_ in Prajituri, 19 Oct 2012 | 5860 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura cu ocazia reintalnirii unei vechi prietene. Reteta e nepretentioasa, se prepara rapid si e delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 1 lgt cu varf scortisoara macinata
  • 1 - 2 lgt lapte
  • 1 si 1/2 cana faina de grau
  • 2 pere
  • +
  • 50 ml sirop de soc
  • 50 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

1. Separam albusurile de galbenusuri.
2. Batem albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile le batem cu uleiul ca pentru maioneza.

3. Amestecam cele 2 compozitii, cernem faina amestecata cu praful de copt putin cate putin si incorporam cu ajutorul unei spatule. Incorporam si esenta de vanilie in compozitie.

4. Luam 2 linguri din compozitie si amestecam cu laptele si scortisoara macinata.

5. Punem compozitia alba in tava tapetata cu hartie de copt (24 cm), in mijlocul acesteia punem compozitia cu scortisoara si trecem cu o scobitoare prin ambele compozitii.

6. Perele le curatam de coaja (sau nu) si de seminte, le taiem pe lungime, sau rondele (sau ambele) si le asezam pe compozitie.

7. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 °C timp de 30 min, iar la final marim temperatura la 220 °C timp de 3-5 min.

8. Dupa ce scoatem din cuptor injectam (cu ajutorul unei seringi sterile) siropul (siropul de soc amestecat cu apa) si pudram cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Puteti turna siropul pur si simplu deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, pere, frisca si caramel