Daca portocalele si mandarinele in curand nu vor mai fi asa aromate ca in perioada de iarna m-am gandit sa string aroma intr-o prajiturica cu mousse de portocala......desigur tare bine ar da si un tort in felul asta .....
Blatul: separam ouale, albusurile se bat spuma si adaugam jumatate din cantitatea de zahar pana devine bezea. Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana devin crema. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua. Cu o paleta de silicon amestecam crema de galbenusuri cu albusurile si apoi treptat faina. Coacem blatul la 180 grade in tava de yena mica nu stiu exact cat are, vz foto, timp de 25-30 minute, ideal de facut testul scobitorii. Se lasa blatul la racit se taie in doua apoi .
Mousse-ul de portocala: amestecam smantana pentru frisca cu puddingul de vanilie si putin suc de portocala cam 100 ml. Glatina se hidrateaza intr-o cescuta cu suc de portocala, dupa care se amesteca cu restul de suc si se topeste deasupra unui castron cu apa fierbinte. Incorporam apoi gelatina in frisca. Daca doriti puteti adauga si zahar cand mixati frisca cu puddingul, eu nu am adaugat. Crema obtinuta o turnam peste primul blat pe care il insiropam bine cu suc proaspat de portocala. Acoperim cu blatul al doilea pe care il insiropam de asemeni.
Siropul de ciocolata neagra: topim untul si ciocolata intr-o tigaie pe aragaz, apoi adaugam smantana lichida, se lasa la racorit putin, apoi se toarna peste prajitura. Puteti orna cu felii de portocala sau mandarina.