Prajitura cu morcovi

de - Andreea - in Prajituri, 7 Ian 2014 | 6016 vizualizari

 

Foarte sceptica cu aceasta prajitura !!! Ca si altii am strimbat din nas cand am auzit de un dulce cu legume... Dar curiozitatea e mare :)) ... Asa ca m-am pus ,am executat si acum e una din prajiturile mele preferate ! Cine nu a incercat-o pana acum ii recomand sa o incerce.Gustul morcovului nici nu se simte ...iar copii au adorat-o !!!

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi mari
  • 3 oua
  • 5 linguri pline cu faina
  • 100 ml ulei
  • 1\2 plic praf de copt
  • 3 linguri cu zahar
  • scortisoara
  • 50 gr ciocolata ( pentru glazura)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi:

Curatam morcovii,ii spalam si ii dam prin razatoarea cu ochi mici.

Intr-un bol punem ouale si le mixam cu zaharul.Adaugam uleiul,morcovii ( storsi bine de zeama ) si amestecam.

La urma adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si scortisoara.

Amestecam bine totul.

Tapetam o forma de chec cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina ) si punem compozitia .

Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru circa 20 minute.( depinde de cuptor -faceti testul cu scobitoarea) 

Cand este gata,se scoate si se lasa sa se raceasca.

Se glazureaza cu ciocolata topita.( optional)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcovi si glazura de ciocolata