Ca e tort, ca e prajitura, acest desert cu morcovi este senzational, mai ales ca se gaseste in el tot felul de arome care incanta papilele gustative.
Si pentru ca a trecut ceva timp de cand nu am mai postat retete, va aduc aceasta bunatate de prajitura, sa o savurati macar virtual.
Pentru Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, zahar, oua, morcovi, mere, nuci, mascarpone, frisca.
Pt. crema:
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone
Blatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga zaharul, condimentele, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se amesteca cu un tel.
Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Merele se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari.
Se adauga peste amestecul uscat ouale, morcovii si merele rase si uleiul. Se amesteca bine cu telul pana se omogenizeaza. La final se adauga nuca macinata si sucul de mere. Se omogenizeaza din nou.
Se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi intr-o tava cu dimensiunea de 22x32 cm. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se lasa la copt in jur de 15 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit pe un gratar, timp in care se pregateste crema.
Crema: Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra apoi se toarna smantana din frisca cate putin si se mixeaza pana devine o crema spumoasa, aerata si cu consistenta potrivita.
Intr-o tava se asaza unul din blaturi si se insiropeaza cu zeama de la compot. Se unge apoi cu un strat de piure de gutui apoi cu cca 2 treimi din crema de mascarpone. Se asaza deasupra cel de-al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu restul de crema. Se presara deasupra nuca macinata.
Se da la rece pana in momentul servirii. Pofta buna!
Vezi si reteta de Tort de morcovi.
1
Se poate insiropa cu orice sirop preferati.
2
Piureul de gutui poate fi inlocuit cu un gem de gutui sau se poate renunta la el.