Prajitura cu mac si glazura de ciocolata

de Julie in Prajituri, 15 Ian 2012 | 16378 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 50 g unt, 
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • esenta de vanilie,
  • 50 g mac,
  • 1 lingurita ghimbir macinat,
  • 5 linguri faina.

Glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte,
  • 50 g unt,
  • 2 linguri frisca lichida.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si glazura de ciocolata:

Blat:
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga untul topit (si racit), esenta, faina amestecata cu praful de copt si ghimbirul, apoi macul. Compozitia se amesteca usor si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Dimensiuni tava 26 x 17 cm. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace prajitura timp de 20-25 minute.
Glazura:
Se pun intr-un vas, pe foc, untul si frisca lichida si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Se toarna apoi, deasupra prajiturii. Dupa ce glazura s-a intarit, prajitura se taie cu ajutorul unui cutit trecut tot timpul prin apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

anomisana 1

22.01.2012, 11:10

Prăjitura asta cu mac este foarte bună. Îmi plac prăjiturile cu mac, dar n-am făcut niciodată.

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 10:08

yamiiii

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

Tort diplomat cu pișcoturi - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 05.12 la 08:03

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]